A fellépőruha tervezése, kiválasztása

A fellépőruha általában a következőkből áll: rojtos szélű csípőöv (vagy rázókendő), díszes melltartó, szoknya és/vagy háremnadrág, valamint egy vagy több fátyol. A táncos viselhet díszes karborítást, fejdíszt és cipőt is. az öltözékeket ékszerek egészítik ki.

Jobb, ha a fellépőruhát mi tervezzük, mert a készen kapható együttesek nagyon drágák, a méret, stílus - és színválaszték igen korlátozott.

Ha saját magunk készítünk ruhát, akkor az eredmény egyedi, eredeti ruhadarab lesz, jól áll rajtunk, és elismerő megjegyzéseket vált ki környezetünkből.

Könnyen átléphetjük azt a hajszálvékony határvonalat, amely a színpadist és a sziporkázást elválasztja a rikítótól és az ízléstelentől. A hastáncos tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ruházatában és viselkedésében kerülje a közönségesség látszatát,hiszen a publikum többnyire a többi „egzotikus táncossal” hasonlít össze minket.

A megfelelő színek kiemelik a természetes szépséget, de ennek az ellentéte is igaz, tehát, ha nem tudjuk, milyen színek állnak jól nekünk, kérdezzük meg barátainkat.
Néhány jó tanács a színek kiválasztásához:

· Ha hajunk sötét és sötét vagy világos a bőrünk, nyugodtan viselhetünk élénkebb színeket. A fehér, és a fekete igen erőteljes hatású a sötét hajon, csakúgy mint a rózsaszín, a vörös, a hirtelenkék és a lila, mivel nagyon intenzív árnyalatok.

· A nagyon sötét bőr számára bármilyen világos szín megfelel.

· Sápadt bőr, világos haj, finom vonások: a közepes és lágy színek, a halványrózsaszín, az őszibarack, halványkék, elefántcsont és levendula színei megfelelőek.

· Ha középsötét árnyalatú hajunk és a bőrünk, akkor minden finomabb árnyalat jól áll a megfelelő sminkkel és hangsúlyozással.

· Vigyázzunk a meleg és a hideg színekkel! Sok vörös, aranyszőke és melegbarna hajú táncosnak jól áll az arany, a narancs, a karmazsinvörös és a bronz. A sötétbarna hajú, olíva vagy sötétebb barna arcbőrű táncosoknak jól áll az ezüst, a türkiz, a vérvörös, a bíbor és a lila.
Fontos, hogy olyan ruhát válasszunk, amely a táncos előnyös testi tulajdonságait domborítják ki és amiben jól érezzük magunkat!

Nincsenek megjegyzések: